Nasze kawy są zawsze świeżo palone. Dzięki współpracy z jedną z najlepszych polskich palarni palimy kawę nie rzadziej niż raz w miesiącu, a na opakowaniu wyraźnie określona jest data palenia.

Kawa palona jest w Java Coffee, jednej z kilku polskich palarni specjalizujących się w kawach specialty, przeznaczonych głównie dla dobrych kawiarni. Kawa wypalana jest w najwyższej klasy piecu LORING, który dzięki rewolucyjnej technologii Flavour Lock-Roast Process gwarantuje dużą powtarzalność i pełną kontrolę nad profilem palenia.

Dzięki naszej współpracy możliwe jest zakupienie znakomitej kawy również do użytku domowego. Jednak zanim trafi do naszego magazynu jest wielokrotnie testowana, po to, aby wybrać odpowiednią temperaturę palenia oraz zalecany sposób zaparzania. To dlatego niektóre z naszych kaw są szczególnie polecane do zaparzania w ekspresach ciśnieniowych, podczas gdy inne lepiej sprawdzają się przy użyciu dokładnej filtracji niewymuszonej ciśnieniem.

Kawa przechowywana jest w woreczkach z wentylkiem i palona średnio intensywnie, po to, aby zachować wszystkie walory smakowe. Jednocześnie kawy mielone pochodzą dokładnie z tych samych ziaren co ziarniste.

Przeczytaj również nasz poradnik "co warto wiedzieć o kawie?".

Facebook Pizca del Mundo