Yerba mate to tradycyjny indiański napój pobudzający z ostrokrzewu paragwajskiego. Zawiera mateinę (kofeinę), antyoksydanty oraz witaminy i sole mineralne. Ostrokrzew stanowi podstawę w funkcjonalnych mieszankach Pizca del Mundo, gdzie brazylijska yerba mate jest mieszana z ekologicznymi ziołami i suszonymi owocami z Podlasia – jednego z najczystszych regionów Polski. To doskonałe połączenie latynoskiego wigoru yerba mate ze słowiańską mocą ziół. Co ważne, wszystkie yerba mate Pizca del Mundo są suszone bez dymu, po oczyszczeniu z mikroogranizmów, które mogą znajdować się na świeżych liściach, mate jest suszona gorącym powietrzem w specjalnych suszarniach przez około 4 godziny. Po delikatnym pokruszeniu liści jest gotowa do spożycia lub mieszania z owocami czy ziołami.

Żadna z mieszanek nie jest sztucznie aromatyzowana, każda składa się wyłącznie z naturalnych składników.

  

Facebook Pizca del Mundo