Kawa Pangoa 250g male

Pangoa

Kawa ziarnista

Zastosowanie: metody przelewowe i alternatywne: ekspres przelewowy, dripp, aero-press, french-press, chemex, syfon

parzenie pangoa mazamari

Charakterystyka sensoryczna: aromaty maślane i herbaciane, z delikatnym zapachem wanilii. W smaku odnajdziemy mieszankę orzechów włoskich z delikatną kwasowością, przywodzącą na myśl brzoskwinię lub słodką pomarańczę oraz lekko słodki posmak lipowego miodu.

Palenie: jasne (215ºC: city roasting)

palenie gondar pangoa

Kraj pochodzenia: Peru, region Satipo

Kawa Pangoa 1kg maleGatunek: arabika 100%

Charakterystyka upraw: wysokość 1000-1600 m. n.p.m., uprawy zacienione, ekologiczne

certyfikacja ekologiczna: certyfikat rolnictwa ekologicznego UE

masa netto: 250g, 1kg

Kawa pochodzi z certyfikowanej spółdzielni Fairtrade.

Pangoa to najwyższej jakości kawa ziarnista. Jasne palenie kawy sprawia, że jej walory smakowe będą szczególnie dobrze wyczuwalne dzięki zastosowaniu alternatywnych i przelewowych metod parzenia. Dlatego też szczególnie polecamy zaparzanie jej przy wykorzystaniu dripperów, chemexów czy aero-pressu.

Kawa Pangoa palona jest w jednej z najlepszych polskich palarni w niewielkich, zawsze dopieszczonych partiach, nieprzekraczających 14 kg, a data palenia zawsze określona jest na opakowaniu. Dzięki zastosowaniu tego mechanizmu, świeża kawa może szybko trafić nie tylko do kawiarni, lecz również do klienta indywidualnego.

Kawa Pangoa posiada swój odpowiednik w postaci kawy mielonej Mazamari

Nazwa kawy pochodzi od miasta położonego we wschodniej cześci Peru

Kody EAN: 250g - 5901854702018; 1kg - 5901854702025

Facebook Pizca del Mundo